Terveys,  Yleinen

Toiveet ja haaveet todeksi

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Olen alkanut uskoa siihen, että ajatuksen voimalla voi hallita omaa tulevaisuuttaan. Joko se on taikaa tai sitten siihen liittyy ihan konkreettista teoriaa. Ihmisen aivot ovat kummalliset, uskomisen taika ja ajatuksen voima on uskomaton. Kun ihminen päättää jotakin, hän tekee sekä tietoisesti että tiedostamattaan asioita sen eteen, että päätös tai toive toteutuisi. Toiveet voivat olla pieniä tai suuriakin unelmia. Haaveen ja todellisen toiveen raja on siinä, että sen uskoo jollain tasolla olevan mahdollista. On eri asia toivoa linnun lentotaitoa itselleen, kuin mahdollisuutta lentää omalla lentokoneella. Lentokoneella lentäminen on kuitenkin toteutettavissa oleva haave.

Tulevaisuuden aarrekartta

On mahdollista vain ajatella ja pyöritellä haaveita mielessään tai tietoisesti kerätä aarrekarttaa haaveista ja toiveista. On tärkeää visualisoida koko toiveen skaala. Miltä se tuntuu, näyttää ja tuoksuu. Minkälaiselta näytät tai kuka vierelläsi on kun haaveesi on toteutunut. Voit ajatella täydellisen päivän aamusta iltaan. Missä heräät, kuka on vierelläsi, miltä herääminen tuntuu, mitä teet ensin kun heräät ja mitä päivän aikana tapahtuu. Aarrekartan voi tehdä vaikka kuinka tarkasti unelmaelämästä, työpaikasta tai jopa kumppanista. Tässä ei kannata harrastaa sensuuria, päinvastoin. Toivo rohkeasti ja aidosti. Silloin aivosi alkavat tietoisesti ajaa sinua päämäärääsi kohti. Tärkeää on yrittää pysyä positiivisena. Positiivinen energia kasvattaa positiivisuutta elämässä. Negatiivinen ajattelutapa kerää negatiivista energiaa ja syntyy negatiivisuuden kehä. Tätäkin pystyy tietoisesti harjoittelemaan. Haasta itsesi jos huomaat, että itsessäsi asuu pieni mököttäjä! ZEN ja THINK POSITIVE! 🙂 Saatat yllättyä vaikutuksista.

Toimiva aarrekartta

Olen harrastanut haavekartan tekoa jo yli kymmenen vuotta. Silloin en tiennyt, että siitä voisi tulla jopa muoti-ilmiö. Vuosien mittaan aarrekartat ovat olleet enimmäkseen omassa päässäni, mutta tällä hetkellä olen tehnyt myös hyvin tarkkoja ajatustöitä ja -moodboardeja- koneelleni. On hyvin mielenkiintoista antaa toiveiden virrata sisimmästä ja kirjoittaa syvimmät toiveet ylös. Olen myös tietoisesti seurannut mitkä haaveet ovat toteutuneet. Ja uskokaa tai älkää, kaikki ne joita olen eniten toivonut, ovat oikeasti toteutuneet. Tässä on kuitenkin muistettava, että haaveet tarvitsevat toteutuakseen tekoja. Ei se unelmien prinssikään yleensä tule ovelle koputtelemaan. On lähdettävä ja yritettävä, joko tietoisesti tai hiljaa tiedostamattaan kohti unelmien elämää.

Haaveet Todeksi

Olen löytänyt elämääni rakkaan ihmisen aarrekarttani avulla. Listasin ylös kaikki ne piirteet ja toiveet mitä häneltä odotin ja myöhemmin nauroin, että miten ihmeessä tuo edes voi olla mahdollista!

Urani alussa toivoin hartaasti, että joskus haluan olla hiusalan mestari, sillä näin Niina Mikkosen haastattelun, jossa naisen kerrottiin olevan kampaajamestari. ”Miten upea titteli.” ajattelin ”tuollainen minäkin haluan olla!”  Vuosia myöhemmin löysin itseni kouluttautumassa parturikampaaja-mestariksi. Ja kyllä, onhan se hieno titteli. Halusin sitä niin paljon, että nuoren kisällin toive kantoi tulosta ja lähdin kouluttautumaan pidemmälle.

Nälkä kasvaa syödessä ja huomasin, että haluan uraltani vielä enemmän. Kolme vuotta sitten aloin haaveilla kouluttajan ammatista, mutta silloin ajatus tuntui todella kaukaiselta. Minun täytyi kasvaa ennen sitä ja hankkia kokemusta vielä enemmän. Ajatus oli luonani ja pitkään, kunnes kesällä sain puhelun, jossa minulle tarjottiin töitä kouluttajana. Hurjaa eikö vain!

Henkilökohtaisia toiveita en tähän kirjoitukseen erikseen listaa, vaan näitä työrintaman asioita oikeastaan. Yrittäjän elämä on yhdistää koti ja yritys mahdollisimman hyvin, niin että jokseenkin tuntuu elämän olevan muutakin kuin sitä työtä. Toisaalta. kun rakastaa sitä mitä tekee, ei koskaan tunne olevansa töissä.

Oman liikkeen perustaminen on odottanut omaa aikaansa ja sitä kohti pääsin konkreettisesti monen hauskan tilanteen saattelemana. Tapasin matkalla myös hurjasti upeita ihmisiä, jotka avustivat minua kohti tätä unelmaa. Tänään minulla on oma salonki ja rakennan siitä vielä vaikka mitä. Mutta ei paljasteta vielä kaikkea. Joskus haaveet saavat olla ihan omia…

Usko, toivo ja rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus!

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.