Kauneus,  Meikkaus

Pikakaunistajilla nopeasti kauniiksi

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Kosmetiikkateollisuus on tuonut markkinoille paljon pikakaunistajia, joilla kuluttajat ja ammattilaiset saavat kasvoille nopeasti niin hehkua, kuin kiinteytystä. Ihmiset hakevat nopeita tuloksia ja näkyvää muutosta nopeasti. Muutos on tultava heti, eikä pitkän ajan käytön tuloksena. Pikakaunistajilla saa ihoon välitöntä muutosta ja kauneutta.

Mikä on pikakaunistaja?

Pikakaunistajan tarkoitus on nimen mukaisesti kaunistaa iho välittömästi. pikakaunistaja on enemmän hetkellinen avun tuottaja, kuin pitkäaikainen hoitaja. Toki pidempi käyttö voi joidenkin tuotteiden kohdalla saada aikaan pitkäaikaisempia tuloksia ihon hoidossa. Pikakaunistaja tekee ihosta välittömästi heleämmän, kiinteämmän tai tasaisemman. Pikakaunistaja voi kiinteyttää ihon hetkellisesti ja saada kasvojen piirteet kauniimmin esiin. On olemassa erilaisia maskeja ja voiteita joilla voi saada illaksi nuorekkaammat kasvot. Pesun jälkeen kasvojen iho kuitenkin palautuu normaaliin olotilaan. Tuotteen vaikutus on hetkellinen, mutta toimii hyvänä apuna jos juhliin haluaa panostaa oikein kunnolla. Toiset pikakaunistajat lupaavat pitkäaikaisella käytöllä kestävämpää tulosta. Erilaiset hehkuvoiteet tai tipat luovat ihoon kaunista hehkua ja iho näyttää heti kuulammalta ja hehkuu kauniisti kuin kesäpäivänä.

Itse käytän meikin alla Lumenen kuulas beauty liftiä, joka hennosti kiinteyttää ja toimii hyvin ihon kosteuttajana meikin alla.

Voiko pikakaunistajilla saada todellista muutosta kasvoille?

Todellisuudessa pikakaunistajilla voi saada vain pientä muutosta kasvoille, mutta suurta muutosta ei kosmetiikalla pysty tekemään. Todellinen ihon kauneus riippuu aika paljon geeneistä ja elämäntavoista. Suurin ihon kuntoon vaikuttava tekijä on ravinto, terveeliset elämäntavat ja veden saanti. Kosmetiikalla voi parantaa ihon kuntoa ja ulkonäköä, mutta suuria muutoksia ihoon ei kosmetiikalla pysty tekemään. Olen kokeillut monta pikakaunistajaa ja osa näistä on siirtynyt minulla joka päiväiseen (tai viikkoiseen) käyttöön. Ihonhoito on tullut tärkeäksi osaksi päivän rutiinia sillä haluan ihoni olevan kaunis ja heleä.

Itse miellän kaunistajiksi myös ihon hoitotuotteet joilla iho saadaan kerralla parempaan ja heleämpään kuntoon. Suosin itse ihon hoidossa tiettyä rutiinia joka pitää ihon hyvässä kunnossa joka päivä. Hormonaaliset muutokset aiheuttavat ihossa joka kuukausi muutoksia, mutta hyvällä hoidolla olen saanut tämän ongelman melkein kokonaan häviämään.

Miten hoidan ihoani, jotta se pysyy kauniina ja kimmoisana vuodesta toiseen.

Käytän itse viikottain AHA-happo kuorintaa, joka tekee ihostani välittömästi puhtaamman ja kauniimman. Aha-happo eli maitohappo kuorii ihoa hellävaraisesti eikä rasita herkkää ihoani liikaa. Tällä hetkellä kylpyhuoneen kaapista löytyy Madaran PEEL, super tuote jota rakastan! Jos käytän mekaanista kuorintaa, suosin hellävaraisia vaihtoehtoja, esimerkiksi riisi- tai silkkikuorintaa (Dermalogica ja Sensai). Jos ihonkuorintavoiteessa tunnen rakeet, tiedän niiden olevan liian ärsyttäviä iholleni. Ihoni on taipuvainen couperosaan ja sen takia suosin erittäin hellävaraisia tuotteita ihollani. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja olen yllättynyt kuinka hyviä tuotteet ovat.

Sekaihon hoito on välillä hyvin haastavaa. T-alueen rasvaisempi alue vaatii erilaista hoitoa, kuin kuivemmat poskialueet. Itse hoidan nenän rasvaisuutta erilaisilla mutanaamioilla. Mutanaamio puhdistaa ja kerää itseensä rasvaa ja saa näin nenän tuntumaan ja näyttämään puhtaammalta. Käytän mutanaamiota vain paikallisesti näppylöihin tai nenääni. Tämäkin rituaali on joka viikko käytössäni. Tämän hetken mutanaamion virkaa kosmetiikkakaapissani toimittaa Organic Shopin Fasial mud mask.

Olen alkanut käyttämään myös seerumeita ja erilaisia voiteita ihon tarpeen mukaan. Iho kaipaa kesällä ihan eri tuotteita kuin talvella. Meidän pohjoisten lasten iho on kovalla koetuksella ja joudumme hoitamaan ja suojaamaan ihoamme eri tavalla kuin siskot toisella puolella maapalloa. Tällä hetkellä käytän uutta merkkiä, ainakin itselleni nimeltään, ATOPIK. Atopikia löytyy apteekeista ja on Suomalainen luonnonkosmetiikka brändi. Tämän sarjan seerumi ja voide tuntuu hyvältä valinnalta talvikauteen. Tässä sarjassa on myös kiinteyttävä vaikutus, eli sopiii aikusen naisen iholle loistavasti 🙂 Tämän sarjan voide on toiminut minulla niin päivä- kuin yövoiteena.

Meikki voi toimia myös pikakaunistajana. Nykyään meikkivoiteisiin lisätään hehku/valotippoja, jotka tekevät ihosta välittömästi kauniimman ja heleämmän. Tippoja voi myös lisätä suoraan meikkivoiteeseen tai ihovoiteeseen (Biotherm). Valoa voi lisätä niin valotipoilla kuin valoa antavilla highlightereilla. Kirkas huulipuna toimii myös nopeana kaunistajana, se luo kasvoille heti raikkaan ilmeen.

Meikin alla toimivat pohjustustuotteet ovat myös pikakaunistajia. Primerilla voi saada omaan ihoon tarvittavaa korjausta, jolloin meikki näyttää paremmalta ja kauniimmalta. Primerilla voi korjata ihon punaisuutta, rasvaisuutta, epätasaista tai väritöntä sävyä. Primerilla voi myös korjata ihon epätasaisuutta, joka voi johtua uurteista tai aknen aiheuttamista arvista.

Kasvojen alueen karvojen poisto on yksi tärkeimmistä asioista jonka perään huudan monesti. Vaikka luonnolisuus on kuinka kaunista tahansa, viikset eivät kuulu naisen kasvoille. Suosittelen karvojen poistoa vahalla tai sokeroinnilla.

Kulmakarvojen kaunis väri ja muoto tuo kasvoille ilmettä ja antaa kehykset silmille ja koko kasvoille. Kauniit kulmat antavat heti viimeistellyn vaikutelman ja nostaa kasvojen ilmettä suuresti. Kestovärjäyksellä saa kulmiin jopa kuukaudeksi hyvän sävyn ja kulmat pysyvät kauniina, vaikkei joka päivä jaksaisikaan meikata.

Vartalon hoitoon ja pikakaunistukseen pätee samat säännöt kuin kasvojen hoitoon. Kuorinta, karvojen poisto ja hyvä kosteus riittää. Jos haluaa extra heleytystä, kokeile ihmeessä Madaran Smart Glow voidetta. Smart Glow antaa nimensä mukaisesti iholle älykästä hehkua 😉

Pidän ihostani hyvää huolta myös muistamalla juoda riittävästi vettä sekä huolehtimalla hyvästä ravinnosta ja liikunnasta. Kaunis iho tulee sisältä päin.

10 vinkkiä kauniiseen ihoon

 1. Älä ikinä mene nukkumaan meikit naamalla!
 2. Juo riittävästi vettä. Kanna vesipuolloa mukanasi päivittäin.
 3. Omaa hyvät nukkumisrituaalit.
 4. Anna finnien olla! Älä missään nimessä purista niitä!
 5. Kuori ihoa hellävaraisesti.
 6. Käytä seerumia.
 7. kosteuta ihoasi päivittäin
 8. Muista myös dekolteen ja käsien hoito.
 9. Syö paljon kasviksia, pähkinöitä ja marjoja.
 10. Käytä aurinkovoidetta.

EXTRA TIP: Puhdista puhelimesi näyttö päivittäin 😉

Kiitos, kun jaat postauksen someen

2 kommenttia

 • Seija Suomi

  Hei!
  Satuin juuri muutama päivä sitten kokeilemaan Madara’ran RE:GENE Volume Rebuild lifting mask’ia ja totta totisesti pienensi uurteitani ainakin hetkellisesti. Tuon mainitsemasi Madara’n Peel’in aion hankkia. Kiitos vinkistä. Minun kasvoni janoavat kosteutta eikä mikään tunnu riittävän. Käytän Avenen Hydrancea, toimii päivällä. Ehkä kokeilen Atopikin kiinteyttäviä voiteita. Pitäisi vaan saada näyte niistä, apteekissa ollaan hyvin nihkeitä siinä suhteessa. Täytyy ottaa oma puteli mukaan jos siihen heltyisivät antamaan. Ongelmani on silmät jotka reagoivat tuoksuihin, parabeeneihin, E-vitamiiniin ja luoja ties vielä mihin muuhun. Eikä tämä silmieni reagointi ole pikku juttu; luomet turpoavat silmät kutsevat ja ovat punaiset aivan kuin niihin olisi sumutettu pippuria.
  Ja nämä naamakarvat, minä VIHAAN niitä siksi käytän ”parta höylää” pahimpiin paikkoihin. Ei tule kuulonkaan sokerointi eikä vahaus, sen jälkeen saisin kulkea pussi päässä pari viikkoa.
  Itse putsaan ihoni INKUTO’n afrikkalaisella mustalla saippualla. On aikamoisen pätevä tuote. Sillä voi tehdä myös syväpuhdistuksen hiuksille (älä nyt vaan saa hepulia).
  Niin ja seerumit, tarvitseeko iho todella sitä?
  Aurinkoista syksyä!

  • Jaana Lauronen

   Hei. Kiitos ihanasta kommentista 🙂 Sinun pitää ehdottomasti välttää kosmetiikkaa joka aiheuttaa ärsytystä ja allergiaa. Voit tutkia inci-listoja ja varmistaa, ettei ostamasi tuote sisällä ärsyttäviä ainesosia. Tuo mustasaippua kuulostaa mielenkiintoiselta, taidan itsekin etsiä sitä käsiini. Mitä naamakarvoihin tulee, niin voit vapaasti poistaa karvat höylällä. Kannattaa kuitenkin höylätä tuotteen kanssa ja kosteuttaa iho sen jälkeen. Ja seerumit ovat kyllä hyviä jos haluaa vähän extraa ihonhoitoon 🙂
   Aurinkoista syksyn jatkoa myös sinulle.
   Jaana Katariina xxx

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.