Kampaaja,  Parturi,  Pukeutuminen

Nordic Hair Awards and Expo

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Kesäkuussa 2019 ensimmäinen Nordic hair Awards and Expo avasi ovensa Kööpenhaminassa. Tuhannet kampaajat ympäri pohjoismaita kokoontui valtavaan halliin, jossa oli hurjasti nähtävää ja koettavaa. Tapahtumassa oli hallin täydeltä alan brändejä esittelemässä tuotteitaan, kymmeniä esityksiä päivän aikana eri lavoilla sekä tietenkin upea show Hair Awardseissa illalla.

Nordic Hair Awards Finalist

Viime vuoden puolella näin kilpailusta mainoksen ja halusin osallistua. Tiesin, että kilpailu tulisi olemaan kova, koska Suomesta lähetettäisiin vain kourallinen kilpailijoita Kööpenhaminaan edustamaan Suomea. Aloitin suunnittelemaan kilpailutyötä hyvissä ajoin ja helmikuussa lähetin kuvat kilpailuun. Odotus oli pitkä. Ensimmäinen etappi oli päästä tuomariston läpi semifinaaliin josta äänestyksen ja tuomaroinnin kautta finalistiksi. Huhtikuussa sain soiton NHA:lta, että minut oli valittu mukaan Nordic Hair Awardseihin edustamaan Suomea 🙂 !! Kilpailin sarjassa Nordic men`s hairdresser of the year. Olin Finalisti! Miten upeaa!!

Voittoisa finaalipaikka-kuva. Kuva Mirkku merimaa Ihana elämys oy.
Nordic hair award´s men`s hairdresser of the yeat 2019 finalist.
Kuva Mirkku Merimaa, Ihana elämys oy.

Miten valmistautua hiuskilpailuun? Mitä se vaatii?

Kilpailuun valmistautuminen aloitetaan hyvissä ajoin. Ensimmäisenä kannattaa valita malli tai rakentaa visio, jonka mukaan malli valitaan. Mallin valinta on erittäin tärkeä, jollei jopa tärkein vaihe työprosesissa. Mallin tulee näyttää hyvältä, omata hyvät hiukset sekä osattava esiintyä kameran, ja elävän yleisön edessä. Vision luominen ja suunnitelma työn toteuttamisesta on toteutettava tarkasti. Taipuuko mallin hiukset tai kasvot visioon jonka olet luonut? Hyvin tärkeä asia on valokuvaajan hankinta. Valokuvaajan tulee osata kuvata hiuksia, sillä se on oma taiteen lajinsa. Valokuvaajan on saatava leikkaus sekä hiusvärit näyttämään kuvassa tarkalta sekä oikealta. Hyvien valokuvien hinta nousee helposti moniin satoihin jopa tuhansiin euroihin, mutta panostus hyvään kuvaan kannattaa. On mietittävä myös kuvan tunnelma ja tyyli sekä mallin stailaus.

Lähdin rakentamaan kilpailukuvaa valitsemalla ensin mallin. Tiesin, että mallini täyttää kaikki kategoriat, joita mallilta odotan. Tyylin ja tunnelman valitsin seuraavaksi ja kuvaaja löytyi Ihana elämys studiolta. Teen paljon keikkaa ihanan elämys studiolla ja kuvaajan valinta sieltä tuntui turvalliselta. Ihana ja taitava Mirkku Merimaa otti kuvat, joilla paikka Nordic hair awardseihin avautui. Ihanaa elämystä voit käydä vakoilemassa täältä

Kuva Mirkku Merimaa, Ihana elämys oy.

Inspiraatio työhöni lähti ajatuksesta ”without darkness, you cannot see the light.” Halusin tuoda kuviin valojen ja varjojen avulla muotoja ja tunnelmaa. Hiustenleikkauksessa halusin luoda graafisia muotoja, mutta myös pehmeyttä. Klassisuus ja tyylikkyys olivat suuressa osassa tyylin rakentamisessa. Kuvissa malli on rennosti vaatetettu, mutta kilpailun stailauksen tein uudelleen.

Vejits. Suomalainen huippu vaatebrändi.

Halusin luoda tyylin joka erottuu. Hain mallille erittäin hienostunutta, mutta myös erottuvaa tyyliä. Minulle oli myös tärkeää, että edustimme mallin kanssa samaa tyyliä koko päivän. Kaikki asut olivat suunniteltu myös yhteneväisiksi meillä molemmilla. Olimme tiimi ja meidän piti myös näyttää tiimiltä. Näin vision tyylistä selkeästi päässäni ja tiesin heti keneen ottaa yhteyttä. Olli Suominen, Vejits brändin designer, oli henkilö johon minun oli pakko ottaa yhteyttä. Vejitsin vaatteet ovat erittäin korkea laatuisia ja aivan uskomattoman kauniita. Vejit´s on kansainvälinen muotibrändi, jonka pääkallopaikka sijaitsee Suomessa. Pohjoismainen ja Aasialainen tyyli yhdistyvät Vejits´n vaatteissa loistavasti, sillä toinen brändin designereista on kotoisin Thaimaasta. Vaatteissa näkyy tyylikyyttä, eleganssia, hienoja leikkauksia, kauniita printtejä ja jopa hieman leikkisyyttä. Vejit´s oli pakko saada mukaan Nordic Hair Awardseihin!

Wasun (mallini) puvussa yksityiskohtana on vetoketju, joka toimii loistavana katseenvangitsijana. Stailasin puvun erilailla kilpailuun ja illan gaalaan. Pienillä yksityiskohdilla saa aikaan suuria muutoksia. Vaihtelua teki eri väristen paitojen käyttö sekä korujen valinta. Itselläni oli gaalassa yllä Vejitsin harmaa kimalteleva mekko, jonka leikkaus imarteli vartalon jokaista kurvia täydellisesti. Mekko oli aivan käsittämättömän upea! Huuh!! Vejitsin vaatteita löytyy Helsingin Kalliosta, ihansta liikkeestä nimeltä HIMO. Veijitsillä on myös omat sivut jotka löydät täältä !

Vaatteet Vejit´s official

Classic silver Steelin upeat korut viimeistelivät stailauksen

Stailaamiseen tarvitaan tietenkin muutakin, kuin vaatteet. Classic silver steelin korut sopivat täydellisesti asujemme pariksi. Classic silveriltä löytyi upeita koruja miehille, mikä on hieman harvinaisempaa. Huomatkaa muuten, että koru on käytetty kravaatin tai rusetin tilalla. Itselläni oli gaalassa päällä upeat isot hopeiset korvarenkaat. Classic silver tuotteita saa Viking Linen merimyymälöistä sekä Sokos Emotioneista. Teräskoruja saa vain Viking Linen merimyymälöistä. Koruista löytyy paljon vaihtoehtoja, niin arkeen kuin juhlaan. Itse löysin valikoimista monia ihania koruja 🙂 Tällä hetkellä suosikkini on pukea kolme eri väristä, paksua käsikorua samaan aikaan päälle. Kultainen, hopea ja pronssi kulkevat loistavasti yhdessä ja tietenkin tekevät asusta kuin asusta hieman tyylikkäämmän. Korut löydät myös täältä

Classic silver Steel
Classic silver Steel korut

Kilpailu ja Nordic Hairawards gaala

Kilpailu oli hyvin organisoitu ja järjestetty. Aikataulut pitivät ja oli helppo seurata päivän kulkua. Päivä oli rankka, mutta myös super hauska. Itse rakastan livekilpailun tunnelmaa ja näytöksien upeaa fiilistä. Lokaatio oli loistava ja koko alue oli upeasti rakennettu. Oli mahtavaa fiilistellä sekä omaa työtä, että seurata muiden kilpailijoiden ja näytöksien luomuksia. Ihanaa! Illan Gaala oli upea. Upea tai ehkä mahtava on parempi sana kuvailemaan koko juhlaa. Upeita esityksiä, ruokaa, juomaa ja tunnelmaa!

Tällä kertaa voitto ei osunut minun kohdalleni. Olen silti onnellinen ja ylpeä, että sain edustaa Suomea ja kokea Nordic Hair Awardsin ensimmäisten joukossa. Ehkä ensi vuonna osallistun taas. Sen näkee sitten.

team
In action

KIITOS

Kiitos Vejits, Olli Turunen upeista asuista.

Kiitos Classic Silver Steel ja Maarit Wright upeista koruista.

Kiitos Saint Vagant ja Jani Gerkman kengistä.

Kiitos Maria Nila hiustuotteista, joita sain käyttää tyylini luomiseen.

Kiitos Wasu.

Kiitos Mirkku Merimaa upeista valokuvista.

Kiitos, kiitos, kiitos.

Gaala look. Asu Vejit´s. Korut Classic silver steel. Kuva Mirkku Merimaa.

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.