Valokuvaus,  Yleinen

Miten poseerata valokuvissa?

Kiitos, kun jaat postauksen someen

*Postaus sisältää affiliatelinkin*

Oletko koskaan kokenut tilannetta, jossa ulos lähtiessäsi katsot peiliin ja olet tyytyväinen siihen miltä näytät? ”Jes, näytän tänään todella hyvältä!” Myöhemmin, kun joku ottaa sinusta kuvan, näytätkin kuvassa aivan katastrofaaliselta? Alat miettimään, että ”Olenko tyhmä ja luulin vain näyttäneeni hyvältä? Näytänkö todella noin kamalalta?” Mutta luultavasti kyse oli vain siitä, ettet tiedä miten kameran edessä ollaan. On olemassa paljon hyviä vinkkejä, millä voit parantaa poseeraamistaitojasi ja kerron niistä sinulle tässä.

 Jos aihe kiinnostaa enemmän, voit käydä katsomassa Mirkun ja Niinan verkkokurssin. Sinne pääset klikkaamalla TÄSTÄ. Lue postaus kokonaan ja löydät alennuslinkin verkkokursille 😉

Paras vartalon asento poseeratessa

Ensimmäisenä hyvin tärkeä vinkki on aktivoida core eli keskivartalo. Ryhtisi paranee ja näytät heti paremmalta. Pyöräytä hartiat taakse ja asento ryhdistyy silmissä. Hartioita ei kuitenkaan tarvitse vetää niin taakse, että asennosta katoaa rentous. Rentoudu, mutta tiedosta ryhtisi.

Mihin laitan kädet ja jalat, kun poseeraan valokuvassa?

ANNA RAAJOILLE TILAA 😊 

Sinulla on kädet ja jalat hyvästä syystä, älä siis tee itsestäsi puupökkelöä. Erota kädet vartalostasi. Jos puristat käsiä vartaloosi kiinni, ne näyttävät heti isommilta. Tämä koskee myös jalkoja, etenkin istuessa. Yritä nostaa jalkoja hieman ylös jos istut tuolilla tai lattialla (kukaan ei sanonut, että poseeraaminen olisi helppoa 😆) 

Luo vartaloosi muotoja ja kurveja, kun sinusta otetaan kuvaa

Kun kamera lähestyy, voit kääntää itseäsi hieman sivuttain kameraan nähden. PARAS kulma on 45 astetta. Tässä kulmassa jokaisen vartalo näyttää hyvältä. Minkä takia? Tällä asennolla luomme vartaloon kulmia, jotka toimivat kuvassa. Jotkut näyttävät hyvältä myös kuvattuna suoraan edestä päin, mutta varmista kuulutko itse siihen kategoriaan. Poseeraamisessa suoraan edestäkin, kannattaa luoda vartaloon hieman kulmikkuutta. Tämän voit tehdä nojaamalla lantiota hieman sivulle. Käden nostaminen vyötärölle luo vartaloosi kulmaa ja uuma näyttää heti kapeammalta. 

Poseeraaminen istualteen 

Istuva poseeraus on taas kulmien rakentamista keholla . IT’S ALL ABOUT ANGELS! Erota jalat ja kädet vartalostasi ja luo mielenkiintoisia kulmia vartaloosi. Koukista jalkojasi ja erottele itsestäsi mielenkiintoisia asentoja.

Poseeraaminen seisoalteen

Yksinkertainen ja hyvä tapa on tuoda yksi jalka toisen eteen. Yksinkertainen ja nopea temppu, jolla saat asennon näyttämään paremmalta. Nojaamalla toiselle lonkalle, luot vartaloosi kulmaa ja asento näyttää kuvassa hyvältä. Yleisesti ottaen naisten muotokuvissa on tapana luoda vartaloon kurveja ja korostaa niitä. Jos niitä ei luonnostaan ole, luo ne asettamalla vartalosi oikeaan asentoon 🙂

Kuva Mirkku Merimaa, Mekko Vejits

Miten ryhmäkuvassa kannattaa poseerata?

Samat periaatteet pätevät tässäkin eli luo niitä muotoja ja kulmia vartalollasi 🙂 Aseta jalkasi toisen eteen, käänny 45 astetta ja nojaa hieman eteenpäin. Aseta ihmiset pois pituusjärjestyksestä, ettei kukaan näytä suhteettoman paljon isommalta kuin toinen. 

Tästä aiheesta minulla omakohtainen kokemus. Kuva joka syöpyi mieleeni huonolla tavalla. Kuva otettiin Omniassa, viimeisenä arviointipäivänä. Mukana oli ihana porukka miehiä ja naisia, olimme arvioimassa näyttötutkintoja. Seisoimme puoliympyrässä, jonka toinen puoli oli etäämmällä kuvaajasta. Kuva otettiin laajakuvalla ja itse seisoin lähimpänä kameraa. Lopputulos kuvassa oli se, että minä näytin TODELLA ISOLTA. Olin pitkä, todella kookas kuin mastodontti tai jättiläinen – olin kauhuissani. Miehetkin kuvassa jäivät minun isouteni varjoon 😆 Minä olen yleensä pienimpiä ihmisiä huoneessa ja siksi kuva oli todella epätodellinen. Ihmisten sijoittelu ryhmäkuvaan on erittäin tärkeää, ettei kukaan näytä omituiselta toisten vierellä. Nyt tietenkin ymmärrän, miksi näytin kuvassa niin isolta. Tällä hetkellä kuva enemmänkin naurattaa, sillä kuva on todella epärealistinen ja tiedän, etten oikeasti ole niin kauhea.

Miksi ilme jäykistyy kameran edessä?

Usein, kun joku ottaa kameran esille, jäykistymme ja naamamme muuttuu aivan epänormaaliksi. Mutta ei hätää, sitäkin voi harjoitella. Tutustumalla omiin kasvoihin ja ilmeisiin auttaa sinua muistamaan, mikä ilme toimii kasvoillasi parhaiten. Kumpi puoli kasvoistasi näyttää paremmalta? Käännä pääsi niin, että parempi puolesi tulee esiin. Tuomalla valoa kasvoillesi, saat niihin kaivattua hehkua. Käännä katseesi kohti ikkunaa tai muuta valoa. Vältä kuitenkin kovaa auringonpaistetta tai varjoja kasvoilla, varsinkin silmien alla. Kokeile nauraa hieman, silloin kasvosi rentoutuvat. Vältä kuitenkin ”räkänaurua” jolloin kasvosi vääntyvät enemmän irvistyksen puolelle. Kääntele päätäsi ja rentouta kasvosi ja suusi. Jos olet kasvot kameraan päin; leuka eteen ja hieman alas. En tiedä miksi, mutta se näyttää kuvassa hyvältä.

Ole läsnä

Valitettavasti kuva ei valehtele. Jos et halua olla kuvassa – se paistaa olemuksestasi. Koita rentoutua ja nauttia tilanteesta, silloin kuva onnistuu parhaiten. Hymyile kameralle. Hyväksy itsesi ja nauti siitä kuka olet. Ihmiset aina vertailevat itseään muihin, mutta turhaan. Me olemme kaikki kauniita juuri tällaisena kuin olemme 🙂

Mirkun ja Niinan: OPI LOISTAMAAN KUVISSA – VERKKOKURSSI

Tällä verkkokurssilla saat ammattivalokuvaajien parhaat vinkit kuvattavana olemiseen ja kurssin jälkeen sinulla on helpompi olla kuvattavana. Kurssilla Niina ja Mirkku näyttävät ”kädestä pitäen”, kuinka oppia olemaan kameran edessä. Voit käyttää vinkkejä harrastusmielessä, somessa, deittisovelluksissa tai missä ikinä haluatkin. Jos olet sitä mieltä, että sinusta ei saa hyviä kuvia, käy opiskelemassa ja ylläty tuloksista. Käyttämällä koodia SAINTKATARIINA, saat verkkokurssiin 50% alennuksen. Ostamalla kurssin koodillani, minä saan ostosta pienen provision.

Verkkokursille pääset TÄÄLTÄ

*postaus sisältää affiliatelinkin*


Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.