Kauneus,  Pukeutuminen,  Valokuvaus,  Yleinen

Miten luodaan tyyli?

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Miten luodaan tyyli?

Stylistin työ on aika näkymätöntä, vaikka moni ei tule ajatelleeksi, kuinka monessa paikassa sitä näkee koko ajan ja joka paikassa. TV, lehdet, elokuvat, mainokset, teatterit ja musiikkikeikat ovat täynnä stylistin työnjälkeä. Monen artistin tyyli, asut ja kampaukset on mietitty päästä varpaisiin ja tuloksena on ehjä kokonaisuus, joka tukee artistin imagoa. Myös monet businessihmiset ja poliitikot pyytävät apua pukeutumiseensa, sillä ulkokuori voi olla avain menestykseen. Kuva jonka annat itsestäsi voi vaikuttaa monen ihmisen ennakkokäsitykseen sinusta. Yleensä saamme ihmisestä jonkinlaisen käsityksen ja pysymme siinä, kunnes opimme tuntemaan hänet paremmin. Jokainen haluaa varmasti erottua edukseen. Stylistin palvelu tunnetaan enemmän julkisuuden henkilöiden parissa, kuin ns. tavallisten ihmisten keskuudessa. Monesti törmään etenkin naisiin, jotka ennen tärkeitä juhlia tuskailevat vaatteita ja hiuksia. Ja kuinka onnelliseksi he tulisivat, jos voisivat joltakin kysyä ”Mitä mieltä olet?”. Jo ammattilaisen pieni vinkki voi auttaa paljon, miksei siis voisi kuka tahansa käyttää stylistin palvelua ja tuntea itsensä enemmän itsevarmemmaksi? Tänään mietin enemmän, kuinka luodaan tyyli artistille kuvaukseen. Tyyli on moniosainen asia, jonka kokonaisvaltainen rakentaminen vie paljon aikaa.

 

ASSIN TYYLI

Assi voitti Bassoradion kilpailun ja siitä lähti Assin matka kohti tähtiä. Assin artistiminää on kehitelty, uutta musiikkia on tehty ja myös imagon rakennuksessa tarvittiin apua. Assi kääntyi siis imagon rakennuksessa minun puoleeni. Minun tehtäväkseni jäi luoda mielikuva siitä kuka on ASSI ja mitä hän edustaa. Imagoa ei voi keksiä lennosta, vaan sen tulee tukea musiikkia ja artistia itseään. Kukaan artisti ei halua esittää roolia johon ei itse usko. Tapasimme Assin kanssa ja haastattelin häntä monenlaisin kysymyksin ja yritin samalla päästä Assin ajatuksiin kiinni. Tein myös vartalo- ja värianalyysin Assille, tätä hän voi hyödyntää muuallakin, kuin lavalla. Tyylin rakentaminen vaatii aikaa ja pohtimista. Yhteistyö stailattavan kanssa on tärkeää, on pysyttävä samalla aaltopituudella ja luotava kontakti, jolloin asiakkaan on helppo pyytää apua. Assin imagon rakennus oli melkein valmis, kun Assi pääsi keikalle ja levynkannen kuvauksiin. Tässä vaiheessa oli pakko ryhtyä tuumasta toimeen ja loimme kumpaankin tapahtumaan killer-lookin,  joka varmasti herättää ihmiset huomaamaan, että ASSI on tullut jäädäkseen.

 

KUVAUKSET

Levynkannenkuvaukset tulivat yllättäen ja sain Assilta viestin, että nyt tarvitaan apua. Ainoa ongelma oli parinpäivän varoitusaika, Assin (ja minun) työkiireet, eli aika oli meitä vastaan. Assi ei pääsisi Helsinkiin käymään ennen kuvauksia, joten en päässyt lainaamaan kuvauksia varten vaatteita. Kinkkinen tilanne voitettiin sillä, että sanoin Assille,  ”Laita kuvia niistä vaatteista mitä sinulla on…”. Olimme suunnitelleet asun keikkaa varten myös samalla tyylillä, joten tiesin suunnilleen mitä Assin vaatevarastosta löytyy. Kenkiä oli Assi onneksi ehtinyt löytämään jo aikaisemmin.
Olin kuunnellut Assin kappaleita ja päässyt sisälle siihen mitä hän toivoi stailaukselta. Assin kuvien perusteella valitsin asuja ja tein niistä kollaaseja ja lähetin ne Assille takaisin. Assi puki vaatteet päälleen ja lähetti kuvia. En muista kuinka monta messenger-viestiä lähetimme… mutta kyllä niitä kymmeniä oli.  Näin saimme aikaiseksi koottua asukokonaisuudet ja tyylisuunnan kuvaukseen. Assilla on vahva persoona ja vahvaa halua onnistua siinä mitä hän tekee. Kuvissa näkyvä farkkutakki on tehty kuvauksia varten itse. Lähetin Assille kuvan ja hän sen perusteella itse taiteili tekstin takin takaosaan. HOW COOL!

Kuvauksessa näkyy kaksi puolta Assista eli vahva nainen ja candypop. Näettekö te saman?

 

Kuvat: Tomatopotato Films/ Rosa Rautio

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.