Kauneus,  Meikkaus,  Yleinen

Meikkikoulutus: Miten meikkaan itseni kauniiksi.

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Olin kypsytellyt ajatusta erilaisista kursseista ja aihe tarjottiin minulle kuin tarjottimella. Naiset kysyvät minulta usein apuja meikkaamiseen. Kymmenet naiset ovat sanoneet, että meikkikurssi tulisi tarpeeseen. Kysyntään on vastattava ja päätin järjestää syksyllä pienen meikkikurssin studiollani. Minulle on ehdoteltu myös verkkokurssia meikkaamisesta, mutta mitä mieltä sinä olet? Ostaisitko meikkikurssin verkosta vai tulisitko mieluummin paikan päälle ja saisit kädestä pitäen opastusta omaan meikkaamiseen? Päätin ensin järjestää pienryhmälle meikkikurssin ja antaa vinkkejä jokaiselle henkilökohtaisesti. Katsotaan myöhemmin tulisiko verkkokurssille kysyntää.

Meillä oli kyllä mahtava ilta 🙂

Meikkikurssilla käytiin läpi mitä kaunis meikki vaatii

Kurssin alussa kävimme läpi meikkaamisen salat ihonhoidosta lähtien. Kaunis meikki vaatii alleen kauniin ihon. Ja mitä se kaunis iho vaatii? Paljon hyvää hoitoa, kosteutusta ja kunnollisen puhdistuksen. Säännöllinen hoito ihonhoidossa on kaiken A ja O. Puhdistus omalle iholle sopivilla tuotteilla sekä ihon kosteutus ovat niitä perusasioita joita jokaisen rutiineissa kuuluisi olla. Perushoidon lisäksi voimme tehdä vielä vähän lisää ihon kauneuden eteen. Kerroin koulutuksessa esimerkiksi happohoidoista sekä erilaisista naamioista, jotka auttavat ihon näyttämään kauniimmalta ja heleämmältä.

Luomivärien tarkkaa levistystä meikkikurssilla

Meikin alle laitettavat primerit eli esivalmistelu-tuotteet.

Meikin kestävyyden kannalta kannattaa käyttää meikkivoiteen alla primeria. Primer kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Esimerkkinä rasvainen iho tarvitsee tuotteen, joka estää ihon rasvoittumista. Punakka iho tarvitsee alleen vihertävän voiteen, joka häivyttää ihon punaisuutta ja tasoittaa ihon väriä. Primereita löytyy jokaiselle ihotyypille ja valinnan varaa löytyy.

Miten valitsen oikean meikkivoiteen?

Suurin ja isoin ongelma on varmasti oikean meikkivoiteen valinta. Marketit ja nettikaupat ovat täynnä mitä erilaisimpia meikkivoiteita, kuinka siis tietää mikä sopii itselle. Oikean sävyn valinta on varmasti suurin ongelmakohta. Tässä kohtaa kannattaa mennä kauppaan, josta saa ammattilaisen apua oikean sävyn ja tuotteen valintaan. Onko ihosi tumma, vaalea, punasävyinen vai kenties taittaa vähän keltaiseen? Sävyn tulisi sulaa ihoon niin hyvin, ettei meikkiä tuskin edes näy. Seuraavaksi tärkein asia on meikkivoiteen koostumuksen valinta. Haluatko peittävää, kuulasta vai jotakin näiden väliltä? Itselläni on käytössä peittävämpi meikkivoide, jonka kestoon voin luottaa, koska teen pitkiä päiviä töissä. Kesällä ja rennompina päivinä valitsen kevyemmän voiteen, joka antaa kuuulautta ja tasoittaa ihon väriä, mutta on hyvin kevyt peitoltaan. Meikkivoide kannattaa aina kokeilla suoraan kasvojen iholle, vaikka poskipäien ja leukaluun väliin. Käteen kokeiltu voide ei vastaa kasvojen ihon oikeaa sävyä. Kannattaa siis suuntaa ostoksille puhtailla kasvoilla. Meikkivoiteen oikeanlainen levitys varmistaa, että voide levittyy tasaisesti kasvoille, muuten lopputulos voi olla epätasainen ja luonnoton.

Oikeat värit korostavat parhaita puoliasi

Luomiväri kannattaa valita omien silmien värin mukaan. Värit joko korostavat silmiä tai vievät niistä kirkautta pois. Meikkikursilla kävimme läpi värien merkitystä meikkaamisessa. Yksinkertaisesti selitettynä silmien väriä voi korostaa vastaväreillä, jotka tuovat silmien värin paremmin esiin. Neutraalien silmien luomivärivalinta on helpompi, sillä väripaletti antaa enemmän vaihtoehtoja. Tummat värit tuovat syvyyttä ja intenssiivisyyttä katseeseen. Kokeilimme meikkikurssilla rohkeasti myös trendisävyjä, joita ei olisi normaalisti tullut edes ajatelleeksi.

Kaunis Maya

Tärkein asia meikkaamisessa on tuntea omat kasvonpiirteet

Jokaisella meillä on persoonalliset kasvot, joten meikkaaminen on aina yksilöllistä. Se mikä näyttää hyvältä minulla, ei välttämättä pue sinua. Kasvojen muotoa voi korostaa tai parannella valojen ja varjojen avulla. Silmien muotoa voi korostaa tai parantaa myös värien oikealla levityksellä. Meikkaamisen perusteet alkavat siis tunnistamalla omat kasvojen, silmien tai huulien muodot. Ajatuksella vaalea korostaa ja tumma häivyttää pääsee jo pitkälle.

Löydä parhaat puolesi ja korosta niitä.

Mikä kasvoissasi miellyttää eniten – korosta sitä. Hyviä puolia kannattaa korostaa, mutta välillä itse menen mukavuusalueeni ulkopuolelle. Itselläni on isot silmät mutta huuleni voisivat olla isommat. Päätin silti korostaa huuliani ja jätin silmät neutraaleiksi. Aluksi olo tuntui oudolta, mutta sitten lopulta pidin lookista todella paljon. Vaihtelu virkistää ja auttaa pääsemään eroon lokeroitumisesta aina samanlaiseen meikkaamiseen.

Kauniit naiset

Tässä ihania lopputuloksia meikkikurssilta! 🙂 Eikö naiset näytäkkin upealta?!! 🙂

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.