Kauneus,  Terveys

Kylpylä oman kodin rauhassa

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Talven kuivattama iho ja hiukset tarvitsevat hieman herättelyä ennen kuin voi heittää pipon hyllylle. Suomen ilmasto ei ole helpoimmasta päästä jos puhutaan ihon pitämisestä hyvässä kunnossa. Pakkanen, viima, vaihteleva ilmasto ja koneellinen ilmastointi rasittavat ihoa suuresti. Me täällä pohjoisessa tarvitsemme erilaisia hoitorutiineja kuin siskomme etelän lämmössä.

Joskus tarvitsemme oikein kunnon irtioton ja kaipaamme hemmottelua arjen keskelle. Vaikka kylpylät ja kauneushoitolat ovat ihania, voimme välillä hemmotella itseämme kotona. Ja mikä sen ihanampaa kuin kylpyhetken jälkeen voi jäädä viettämään iltaa kylpytakissa.

Arkisesta kylpyhuoneesta kotikylpyläksi

Jos lähdemme miettimään mitä elementtejä kylpylässä on, voimme rakentaa niiden avulla kotiin samaa tunnelmaa. Meidän ei tarvitse muuttaa mitään, lisätä vain hieman tunnelmaa luovia elementtejä. Joskus on hyvä varata itselleen aikaa ja vain nauttia rennosta tunnelmasta. Kaunistautuminen tulee kaupan päälle siinä samalla.

Rentoa oloa kotikylpylässä

Siistissä kodissa kaikki näyttää hyvältä. Siivouspäivän päätteeksi voi juhlistaa siistiä kotia ja rentoutua kotikylpylässä. Jos siivous ei juuri nyt kiinnosta, sammuta valot 🙂 Tunnelmavalo tekee ihmeitä ja piilottaa pienet sotkut. Varaa kylpylähetkeen puhtaat ja kauniit kylpypyyhkeet, voit varata myös pienen kasvopyyhkeen, jonka voi levittää kasvoille saunan jälkeen.

Kynttilät luovat tunnelmaa kotikylpylään

Asettele kylpyhuoneeseen ja saunaan kynttilöitä. Muistathan kuitenkin turvallisuuden! Voit lisätä myös tuoksuöljyjä rikastuttamaan tunnelmaa. Erilaisilla tuoksuilla voi luoda erilaisia tunnelmia omaan kotikylpylään. Oma kylpyhuone tuntuu enemmän luxukselta kynttilän valossa ja tuttu paikka muuttuu ihan uudeksi.

Mukana kylpyhetkessä Maria Nilan ihanat tuotteet

Hyvät ja laadukkaat tuotteet luovat arkeen luksusta

Hyvät tuotteet tekevät kylpyhetkestä arkea paremman. Nyt on aika kaivaa se tehohoito, jota et ikinä jaksa käyttää. Varaa kylpylähetkeen hyvä shampoo, tehohoito, vartalo- sekä kasvokuorintavoide. Voit käyttää kuorintaan myös froteista kasvopyyhettä.

Pesun jälkeen voit levittää ravitsevan tehohoidon hiuksille ja antaa sen vaikuttaa hyvän aikaa. Voit mennä naamion kanssa vaikka saunaan. Jos pelkäät saunan löylyjä levitä hiustesi ympärille kostea pyyhe. Lämpö tehostaa tehohoidon vaikutusta. Hiukset eivät pala saunan lämmössä.

Levitä kasvokuorinta vasta, kun olet kylpenyt hetken. Höyry avaa ihohuokosia ja saat kaiken hyödyn kasvojen kuorinnasta. Sama pätee myös vartalon ihoon. Muista kuoria myös jalkapohjat. Voit laittaa myös vartalolle ja kasvoille kuorinnan jälkeen pehmittävää tai kosteuttavaa naamiota. Annetaan kerrankin iholle ja hiuksille kaikki mahdollinen hoito.

Jalkakylvyn voi laittaa joko saunaan tai taukohetkeen ja samalla voit nauttia hyvää ja virkistävää juomaa. Voit käyttää kylpyyn joko itse tehtyä tai kaupasta ostettua jalkakylpysuolaa. Jalat jäävät usein vaille huomiota ja kesällä on mukavampi näytellä kauniita ja hoidettuja jalkoja. Koppuraiset ja kuivat jalat eivät tee kenellekkään kunniaa.

Kasvojen kuorinta frotee-pyyhkeellä

Voit halutessasi käyttää puhdasta frotee-pyyhettä kasvojen kuorintaan. Kastele pyyhe ja lämmitä pyyhettä saunan lämmössä. Hiero kasvojen ihoa hellästi pyyhkeellä. Jos käytössäsi ei ole saunaa voit tehdä saman suihkussa. Kastele pyyhe kuumalla vedellä ja hiero kasvojasi. Voit lopuksi huuhdella pyyhkeen kylmällä vedellä ja laittaa pyyhkeen kasvojesi päälle. Kylmä pyyhe virkistää ja sulkee ihohuokoset.

Kotikylpylän virvokkeet

Varaa saunahetkeen virvokkeita, joita voit nauttia saunahetken lomassa ja sen jälkeen. Kylpylähetki kestää kauemmin, jos muistat huolehtia kehon nesteytyksestä. Voit myös pitää välillä tauon ja käydä raittiissa ilmassa kesken kylpylähetken. Voit tehdä itse juoman tai varata valmiita tuotteita. Vältä kuitenkin sokerijuomia jos haluat ihosi pysyvän kauniina.

Jos kaipaat lisää vinkkejä kotikylpylään, käy tilaamassa mun e-kirja. E-kirjasta löydät ihania vinkkejä esimerkiksi DIY-maskeihin.

Eipä muuta kuin ihania kylpylähetkiä ystäväni.

xxx Jaana Katariina

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.