Kampaaja,  Kauneus,  Meikkaus

Kaunis ja tyylikäs morsian

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Morsiamen tyyli on hääjuhlien ykköspuheenaihe! Tyylin luominen lähtee ensisijaisesti hääpuvusta. Hiukset ja meikki suunnitellaan vaatetuksen mukaan. Meikki ja hiukset ovat lisäosia, joilla korostetaan morsiamen kauniita piirteitä ja luodaan onnistunut kokonaisuus. Jos puku, meikki ja hiukset eivät sovi yhteen, lopputulos näyttää usein kömpelöltä ja tyylittömältä. Morsiamen häätyylin pitää tuntua omalta. Morsiamen oma tyyli määrittääkin paljon mihin tyylisuuntaan halutaan kallistua. Boheemi romanttinen, räväkkä rokki vai ajaton tyylikäs morsian? Kaikki tyylilajit ovat hyviä, kunhan kokonaisuus puhuu samaa kieltä.

Hääpuku määrittää tyylin

Kun aloitan miettimään morsiamen hiuksia ja meikkiä hääjuhlaan on yleensä hääpuku jo hankittu. Jos pukua ei ole vielä valittu, ohjaan ensisijaisesti ensin pukuostoksille ja vasta sen jälkeen miettimään muuta häätyyliä. Morsiuspukuliikkeissä on ihanaa käydä sovittamassa erilaisia pukuja ja kokeilla erilaisia tyylejä. Joskus oikein puvun etsintä löytyy helposti, mutta toisinaan sen ”oikean” löytäminen vie aikaa.

Puvussa tärkeää on, että se tuntuu oikealta ja mukavalta päällä (mutta ei niin mukavalta kuin kotiverkkarit 😉 ) Puvun tulee olla mittasuhteiltaan oikeankokoinen morsiamelle, jotta se näyttää ja tuntuu hyvältä päällä. Puvun voi valita valmiista mallistosta tai ottaa aivan uniikin puvun. Puvun tyylisuunta antaa raamit, joiden mukaan muu stailaus suunnitellaan. Asiantuntevissa hääpukuliikkeissä annetaan asiakkaille neuvoa ja ohjausta oikean puvun hankintaan. Jos olet kovin epävarma omasta tyylistä, voit aina palkata stylistin huolehtimaan oikean tyylin löytämiseen. Artikkelissa käytetyn upean hääpuvun on luonut ihana ja lahjakas Aurora Raiskinen. Auroran ihania luomuksia voit ihailla täällä.

Hääkampaus trendit vuonna 2020-2021

Valloillaan oleva häätrendi hiuksissa on boheemi ja rento. Harvoin kukaan pyytää kampaukseksi tiukkaa ojennuksessa olevaa nutturaa. Jopa klassiset kampukset ovat saaneet rennon otteen. Nämä klassiset kampaukset luodaan kuten ennenkin, mutta niihin jätetään rentoa ilmavuutta. Suurin trendi hiuksissa on ehdottomasti kukat ja niiden runsas käyttö. Kukat eivät ole suoranaisia seppeleitä, vaan rentoja yhdistelmiä erilaisia kukkia. Rohkeitakin värejä halutaan mukaan ja hään teemavärit näkyvät kaikissa kukka-asetelmissa. Helpoin tapa yhdistää kukka kampaukseen, on pyytää floristia solmimaan kukkiin kiinnityslangat, joilla kukka on helppo asetella hiuksiin niin, että se pysyy. Näiden kevyiden rautalankojen avulla kukat on helppo kiinnittää hiuksiin. Rautalanka myös suojelee kukan vartta katkeamiselta. Jos laittaa pinnin suoraan kukan varteen – varsi voi katketa.

Rennot romanttiset kampaukset ovat edelleen suuri hitti morsianten keskuudessa, mutta hieman trenditietoisemmat voivat valita jopa historiallista tyylisuuntaa hiuksiinsa. Morsiamet haluavat olla uniikkeja, eivät enää toistensa kopioita.

Kampaus tulee rakentaa niin, että se pysyy koko päivän. Suomen ilmasto voi asettaa haasteita kampaukselle. Auki oleva kihara tukka voi latistua kostealla sateisella ilmalla tai vastaavasti voi olla liian kuuma kesäisenä hellepäivänä. Hyvällä kampauspohjalla saadaan auki olevat hiukset pysymään suhteellisen hyvin ilmasta riippumatta. Pysyvyysuhka kannattaa kuitenkin ottaa huomioon. Puhtaissa hiuksissa kampaus pysyy paremmin, kuin hieman rasvaisessa hiuksessa. Jos pitää luomupesuista, kannattaa se huomoida kampausta tehdessä. Kampaaja voi haluta pestä hiukset pesevällä shampoolla ennen kampausta. Jos ekopesu on ehdoton, pitää myöntyä sen asettamiin rajoihin. Olematta sen enempää ekopesun kannalla tai sitä vastaan, kerron faktat sen vaikutuksesta kampauksen tekoa ajatellen. Ekotuotteilla pesty hius käyttäytyy eritavalla kuin tavallisella shamppoolla pesty. Hiuksen tuntu on hurjan paljon erilaisempi ja asettaa tiettyjä haasteita kampaukselle.

Tyyli Saint Katariina, Puku Aurora Raiskinen, kukat Floramore oy, kuva Rita Miklan.

Morsiusmeikki, miten se eroaa juhlameikistä?

Perinteinen morsiusmeikki on raikas ja kuulas. Morsian näyttää hyvin vähän meikatulta ja raikkaalta kuin kesätuuli. Morsiamen meikissä vältetään liian meikattua tyyliä ja raskaita tummia värejä. Silmiä korostetaan ylöspäin ja vältetään alaripsien korostamista, ettei saada aikaan varjoja silmien alle.

Mutta mitä jos tämä tyyli ei tunnu minusta hyvältä? SE EI HAITTAA! Tämä on sinun päiväsi, saat laittaa minkälaisen meikin ikinä haluat. Jos tyylisi on meikata runsaasti ja värikkäästi, saat sen toki tehdä 🙂 Kyse on jälleen tasapainosta. Puvun, kampauksen ja meikin yhteispelistä. Jos kaikkea on liikaa, lopputulos on hompsuinen. Esimerkkinä jos puku on iso ja korsteellinen, kampaus on näyttävä ja koristeellinen, meikki on runsas ja värikäs ja ehkä vielä korujakin on paljon. HUHU, kaikkea on liikaa ja lopputulos ei ole enää tyylikäs. Korosta yhtä asiaa ja anna muiden osa-alueiden korostaa sitä. Jos haluat korostaa kauniita hiuksia, valitse silloin puku, joka antaa tilaa upealle kampukselle tai päinvastoin. Jos kuitenkin pidät hieman itämaisemmasta runsaammasta tyylistä niin sekin on okei. Kunhan asiat ovat tasapainossa keskenään.

Morsiusmeikkiä tehdessä kannattaa varata myös koemeikkiaika. Koemeikissä käydään läpi meikin tyyli, värimaailma ja haaveet sekä toiveet. Hääpäivänä sinun ei tarvitse stressata meikkiä tai kampausta vaan pystyt nauttimaan päivästä täysin rinnoin, kun asiat ovat jo valmiiksi mietitty.

Meikin tulee kestää koko päivä joten kannattaa panostaa meikkaajaan tai hyviin tuotteisiin. Ennen häitä on huolehdittava ihon kunnosta ja kosteutuksesta. Hyvin hoidetussa ihossa meikki näyttää kauniilta ja raikkaalta.

Tyyli Saint Katariina, Puku Aurora Raiskinen, kuva Rita Miklan, kukat Floramore oy.

Kokonaisuus ratkaisee. Mikä on sinun tyylisi?

Jos omaa tyyliä ei osaa määrittää, eikä oikein tiedä mikä olisi se paras tyyli itselle, voi apuna käyttää stylistiä tai pukuliikkeiden ammattilaisia. Paras tyyli on sellainen, jossa tuntee olonsa samalla kertaa kotoisaksi, mutta silti upeaksi. Häätyyliin saa ja pitää panostaa sen verran kuin se itselle on mahdollista. Inspiraatiota voi hakea netistä tai häälehdistä. Luomalla oman hääinspiraatiotaulun (pinterest esimerkiksi) voi löytää nopeasti oman tyylin ja näkee minkälainen tyyli miellyttää eniten. Hyvä tyyli voi syntyä myös vähällä rahalla. Tyylitaju ei katso lompakon paksuutta vaan tyylitajun määrää 🙂

JOKAINEN MORSIAN ON KAUNIS !

XXX. Jaana Katariina

KUVAUKSISSA MUKANA: Hääjuhlasuunnittelu Orchidea, Floramore oy:n kukat, Kuvat Rita Miklan. Upea hääpaikka Villa Ivan Falin. Hääpuku suunnittelija Aurora Raiskinen. Miesten tyyli Gasellap, Korut Anette Tillander. Crokus paperi, kakkukonditoria Tartapåtarta. Anne Tani, Ririana-J, Arttu Ojaranta ja Anna Lind suunnittelija (ei näissä kuvissa) Kiitos kaikille.

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.