Kauneus,  Terveys

Kauniin ihon salaisuus on liikunta? Vai onko?

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Voisiko olla totta, että liikunta auttaisi sinua näyttämään kauniimmalta? Urheilun merkitys ihmisen hyvinvointiin on ilmeinen, mutta voisiko sillä olla yhteyttä myös ulkonäköön? Vastaus on tietenkin, että TOTTAKAI! Kauniin ihon salaisuus on ehdottomasti liikunta ja terveelliset elämän tavat.

Miten liikunta vaikuttaa ihoon?

Liikunta vaikuttaa positiivisesti ihmisen terveyteen ja näin ollen se vaikuttaa myös ihon hyvinvointiin. Urheilu parantaa ääreisverenkiertoa, jolla on merkittävä vaikutus ihon kauneuteen. Aineenvaihdunta vilkastuu liikunnan myötä, joka vaikuttaa myös ihon kauniina pysymiseen. Liikunta erittää elimistöön esimerkiksi endorfiineja, jotka tuovat ihmiselle hyvänolon tunnetta. Olet varmasti huomannut, että liikuntahetken jälkeen iho suorastaan hehkuu ja on terveen värinen. Ei siis ihme, että liikkuva ihminen on kaunis ja elinvoimaisen näköinen. Kauniin ihon salaisuus piileekin kokonaisuudessa. Liikunnallinen ihminen myös yleensä elää muutenkin terveellistä elämää, joka edesauttaa ihoa näyttämään kauniilta ja hyväkuntoiselta. Kosmetologi/AmO Katja Vatanen on myös sitä mieltä, että liikunnalla on ihon kuntoon iso merkitys ”Liikunta lisää verenkiertoa ja lämpöä, jolloin ravinteet siirtyvät verenkierrosta paremmin hyötykäyttöön ja solujen toiminta on vilkaampaa. Suoliston toiminta aktivoituu, joka auttaa myös ravinteiden imeytymisessä. Iho pysyy aktiivisella ihmisellä kiinteämpänä. Puhdas raikas ilma tekee hyvää ihon toiminnoille ja liikuntahan lisää hyvänolon hormonien tuotantoa ;).”

Treenaamalla kauniiksi. Saint Katariina ja Ulpu Studio

Ihon kuntoon vaikuttaa suuresti myös stressi. Stressaantunut mieli alkaa näkyä ihossa ikävällä tavalla. On tieteellisesti todistettu, että liikunta lieventää stressin oireita ja voi jopa parantaa niitä. Liikunnan hyödyt myös tässä tapauksessa vaikuttavat ihmisen ulkoiseen olemukseen positiivisesti. Liikunnalla voimme lieventää stressin oireita ja näin ollen liikunta toimii tukena iho-oireiden hallinassa.

Lisääkö hikoilu iho-oireita?

Joskus olen kuullut väittämän, että paljon treenaavilla ihmisillä on paljon iho -oireita. He uskovat, että hiki aiheuttaisi näppylöitä tai jopa aknea. Akne on monimutkainen hormonaalinen tauti ja ihotauti lääkärin mukaan akne liittyy samoihin hormooneihin, jotka lisäävät lihasten kasvua. Yksistään kuitenkaan hikoilua ei voi aknesta syyttää.

Kovaa treenaavien iho -ongelmat ovat usein yhteydessä ravintolisiin. Proteiinilisät (varsinkin maitopohjaiset) voivat tutkitusti lisätä tai jopa aiheuttaa aknea. Proteiinilisät eivät suinkaan ole kaikki iholle vihollisia, on vain löydettävä itselle sopiva tuote. Kaikki eivät saa iho-oireita ravintolisistä, eikä niiden käyttöä kannata pelätä aknen pelossa.

Hikoilu ja ihon hautuminen treenatessa voi olla riskitekijä iho-oireille, sillä silloin bakteereilla on hyvät kasvuedellytykset. Hyvät hengittävät urheiluvaatteet estävät ihon hautumista. Treenivaatteet tulisi pestä jokaisen käyttö kerran jälkeen ja huolehtia aina varusteiden puhtaudesta. Henkilökohtaisesta hygienista tulee huolehtia, treenin jälkeen hiki on saatava pois iholta 🙂

On olemassa ihosairauksia, joissa hiki nättelee suurta osaa. Perusterveelle hikoilu ei yksistään aiheuta iho-ongelmia.

Liikkuva ihminen voi hyvin ja näyttää hyvältä !

Saint Katariina. Ulpu studio. Kuvat ihana elämys . Kaunis iho hehkuu ulospäin.

Miten paljon pitäisi liikkua?

Miten paljon minun pitäisi liikkua viikossa tai päivässä, jotta hyvä olo näkyisi? Jokaisella meillä vastaus on erilainen. Mitä sinä odotat tai haet liikunnalta? Mikä elämäntilanteesi on? Parasta on, ettei liikunta aiheuta sinulle stressiä vaan toisi iloa ja elämänhalua. Ei kaikkien tarvitse treenata kovaa. Toiselle riittää kävelylenkki ja toisella viikottainen tanssitunti. Pääasia on, että yrittää löytää myös aikaa liikkumiseen.

Minulta kysytään usein paljonko treenaan viikossa 🙂 Vastaus on, että treenaan noin neljä kertaa viikossa. Joskus yhden vähemmän ja joskus yhden enemmän. Lenkillä käyn joka päivä ja sitä en laske itselläni treenikerraksi. Kyse on kuitenkin valinnasta, jonka olen tehnyt. Nautin kun liikun ja minulle tulle siitä hyvä olo. Jos en treenaa, olo tuntuu huonolta ja nuutuneelta. Elämä kuitenkin välillä heittää kiireitä ja aika treenille pitää vain löytää. Ja miksi treenaan? Täytyy myöntää että saan siitä hyvän olon, mutta haluan myös näyttää mahdollisimman hyvältä.

Treenaamaan kympillä?

Haluaisitko kokeilla personal trainer-studion palvelua kympillä? Nyt sulla ois siihen mahdollisuus. Ulpun ja Juhan löydät täältä. He ovat myös kuvissa kanssani ja voin kertoa, että ovat ihan parasta treeniseuraa! Voit olla aloittelija, harrastelija, ekaa kertaa kokeileva, innokas liikkuja tai kovaa treenaaja, KAIKILLE LÖYTYY SE OMA POLKU ULPU STUDIOLTA. Mikä parasta, voit käydä kokeilemassa ja se maksaa vain 10€ (eli ihan ilmainen) !

VOIT VARATA ULPULLE TAI JUHALLE AIKAA KYMPILLÄ TÄÄLTÄ. Skrollaa etusivua hieman alas ja löydät kohdan ”kokeile”. Lisääthän myös tilaukseen koodin SAINT KATARIINA.

TIEDOKSI, Minä en ansaitse klikeistä tai varauksista rahaa 🙂 Suosittelen Ulpua, koska olen monen vuoden tyytyväinen asiakas.

Kauniin ihon salaisuus onkin liikunta ja hyvät elämäntavat

Kuvat Mirkku Merimaa ja Niina Stolt ihana elämys

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.