Kampaaja,  Kauneus

Juhlakampausten trendit

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Trendikäs kampaus pikkujouluihin

Pikkujouluajan ongelmaksi osoittautuu yleensä pukeutuminen ja hiustenlaitto. ”Mitä puen päälleni firman juhliin?” ”Miten laitan hiukseni??” Mikä on suurin kampaustrendi tänä pikkujouluna? Ennen kuin mietimme trendejä, meidän pitäisi miettiä mikä juhla on kyseessä. Trendejä voi ja pitää soveltaa omaan tyyliin ja tilaisuuteen sopivaksi. Kampaus on kuin asuste, sen pitää sopia asuun. Ensin mietimme asun ja sen jälkeen puemme asusteet. Kampauksille ei ole olemassa omaa koodia niinkuin vaatteille. Pukukoodin avulla voimme pukeutua tilaisuuteen sopivalla tavalla.

 

Miten sovellan pukukoodin hiustenlaittoon?

Juhlien kutsuissa on yleensä mainittu pukukoodi. Pukukoodia noudattamalla juhlien vieraan on helpompi miettiä pukeutumistaan. Koodia on hyvä noudattaa jos haluaa antaa itsestään hyvän vaikutelman. Jos kaikki pukukoodit eivät ole tuttuja, voi ne helposti tarkistaa netin syövereistä. Stylistinä itse lähden rakentamaan tyyliä aina vaatetuksen kautta. Pukeutuminen antaa suunnan kampaukselle ja meikille. Mitä rennompi pukukoodi niin sen rennompi voi myös olla kampaus. Juhla- ja Iltapukukoodi tarvitsee myös kampaukselta erilaista lähestymistapaa. On hyvä huomioida, että tyylien pitää kulkea käsikädessä. Etiketin mukaan tulee pariskunnan pukeutua samantyylisesti. Miehentyyli siis määrittää naisen pukeutumisen. Vaikka nyt ajatus tuntuukin hieman vanhanaikaiselta. Kellonaika myös kertoo juhlien luonteesta paljon. Klo 18 määrittää onko kyseessä päivä- vai iltajuhla. Pikkujoulut ovat nykyään rentoja tapahtumia, joissa jokainen saa pukeutua miten haluaa. Kuitenkin on aina hyvä tarkistaa kutsusta sisältääkö se pukukoodia. Iltapuku-, juhlapuku-, smokki-, frakki-, saketti- tai tummapukukoodilla kannattaa miettiä myös hiukset ja meikki huolellisesti. Edellisiä alemmat pukukoodit ovat rennompia ja näin ollen myös hiuksista tai meikistä ei tarvitse ottaa niin paljon paineita.

Mistä tiedän mikä kampaus sopii minulle?

Yleensä ihmisillä on omia makumieltymyksiä siitä mikä sopii itselle ja mikä tuntuu vieraalta. Joskus on kuitenkin tervetullutta ottaa vastaan ideoita ja uusia tyylejä ammattilaiselta. Jokaisessa kaupungissa varmasti löytyy itselle mieluisa kampaaja tai stylisti joka osaa kertoa uusia ideoita ja järisyttää vanhoja mieltymyksiä. Se sama kampaus mikä oli 15 vuotta sitten tyttären häissä ei enää ehkä puhuttele samalla tavalla. Ennen tärkeitä juhlia on hyvä keskustella kampaajan kanssa toivotusta kampauksesta ja tyylistä. Itse haluan aina nähdä juhla-asun ja tietää minkälaisesta juhlasta on kyse. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Voit etsiä kampauksista kuvia mistä pidät ja näyttää kampauksia mistä et pidä laisinkaan. Rennompiin juhliin voit vain varata ajan ja keskutella toiveet läpi samalla, kun kampausta tehdään. Rentoihin iltajuhliin voi käydä laittamassa vaikka pikakampuksen läheisessä kampaamossa. Monet kampaamot tarjoavat nopeita pikakampauksia, jotka tekevät juhlasta vielä hienomman. On hyvä myös muistaa, että kampauksen sopivuuteen vaikuttaa kasvojen- ja päänmuoto. Kampaus tulisi sopia juuri sinulle. Esimerkikisi kireä  ylhäällä oleva pikkumyy-nuttura korostaa pitkiä ja laihoja kasvoja entisestään tai sivuilta pullea nuttura korostaa ja leventää pyöreitä kasvoja.

Kampaaja pikkujouluihin?

Mikä olisi sen mukavampaa jos kampaaja ja meikkaaja tulisi etkoille laittamaan koko juhlaväen hienoksi? Ei tarvitsisi laittaa itse kiireellä tukkaa, saatikka lähteä mihinkään. Juhlaporukka voisi kokoontua jo hyvissä ajoin nauttimaan hyvästä seurasta ja juhliin laittautuminen olisi astetta hienompaa. Monelle on helpottavaa, että saa tilattua kampaajan ja meikkaajan paikan päälle. Itse teen paljon keikkaluonteisesti töitä. Ps; nyt kannattaa viimeistään varata aika joulunajan juhliin 😉

Suurimmat kampaustrendit AW/2018

Suurimpia kampaustrendejä vuonna 2018 on edelleen erilaiset lettikampaukset ja nyöritykset. Rentous ja tyylien helppous puhuttelee edelleen meitä suomalaisia. Kampaajalta haetaan yleensä rentoa kampausta, joka saisi jopa näyttää ”itsetehdyltä”. Letitykset ovat pitäneet suosiotaan jo monetta vuotta. Letityksellä kampaukseen saa rentoutta, tyttömäisyyttä ja jopa romantiikkaa. Mutta erilaisilla tekniikoilla saa letitykseen myös rokkia ja rouheutta. Lettien ja nyörityksien vastakohtana voi  trendikäs kampaus olla sileä ponihäntä tai wetlook, 20-luvun laineet tai ajaton rento nuttura. Nämä lookit on helppo toteuttaa jopa kotona. Uutena ilmiönä 90-luvulta palanneet hiuspannat tekevät tuloaan. Hiusdonitsien rinnalle saamme siis hyvin helpon asusteen, hiuspannan. Itselle tulee jopa mieleen, että laiskana aamuna tukka näyttää hienolta ja trendikkäältä, vaikka hiuspannan alla olisi harjaamaton ja pesemätön tukka. Kuinka helppoa 🙂

 

Paras kampaus juhliin

Iltapuku, smokki, saketti, frakki, juhlapuku, tummapuku: Paras valinta on varata aika kampaajalle jonka kanssa voitte valita kampauksen pukuun sopivaksi. Juhlavin valinta on laittaa hiukset kiinni. Jos hiukset ovat auki, ne pitää käsitellä jollakin tavalla, ettei look jää liian arkiseksi ja hompsuiseksi. Myös säätilanne kannattaa huomioida kampausta valittaessa. Jos taivaalta sataa märkää lunta, voi auki oleva loiva kiharakampaus muuttua helposti lössähtäneeksi ja suoraksi. Hyvä kampaaja osaa suositella oikeaa tyyliä.

Vierailu-, tumma-, arkipuku tai casual eivät vaadi niin juhlavaa kampausta, eli hiukset saavat rennoman otteen tyylissä. Kuitenkin siisteys ja juhlan arvo sekä luonne kertoo paljon miten tyyliä kannattaa lähestyä. Jos olet epävarma tyylien yhdistämisestä, suosittelen kampaajalla käyntiä ennen juhlaa. Kun koko tyyli on mietitty päästä varpaisiin, se on yleensä hyvin onnistunut. Itsevarmuus lähtee siitä, että tuntee itsensä kauniiksi. Miksei siis miettisi tyyliään hieman syvällisemmin seuraaviin juhliin?

 

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.