Kampaaja,  Kauneus,  Meikkaus,  Pukeutuminen,  Yleinen

Hair and Beauty -messut

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Kilpailutyö

Vuonna 2016 osallistuin Hair and Beauty-messuilla fantasiakilpailuun. Ehdin valmistautua kilpailuun vain parin viikon ajan. Päätös osallistumisesta tuli aika viime tinkaan, mutta siihen nähden sain kahdessa viikossa hyvin asiat rullaamaan. Pyysin ystävääni ja luottomalliani mukaan, sillä hänelle oli toiseen näytökseeni tehty mittojen mukaan mekko. Mekon suunnittelin puoli vuotta aikaisemmin. Pidin mekosta niin paljon, että halusin hyödyntää sitä vielä kerran. Ehkä se joskus pääsee vielä lavalle, ken tietää.

Hiuskilpailu

Olen aina ollut halukas esiintymään ja kilpailut ovat kiinnostaneet minua. Olen kuitenkin ollut todella arka lähtemään hiusalan kilpailuihin, koska halusin olla varma osaamisestani. Keväällä 2016 päätinkin yllättäen lähteä katsomaan miltä kilpaileminen tuntui. Kun saavuimme kisapaikalle, näin toinen toistaan upeampia luomuksia ja epävarmuus iski vahvasti päälle. Kisatunnelma oli jännittynyt, eikä kilpailijat puhuneet kovinkaan paljon toisilleen. Pukutilat ja peilipaikat olivat pienet ja ahtaat. Löysin oman paikkani ja valmistelimme työn lavaosuutta varten.  Oma työni tuntui muiden rinnalla jotenkin kovin surkealta ja pieneltä, koitin polkea pois epävarmuuteni ja ajattelin, että kaikkea täytyy kuitenkin kokeilla. Tein työni loppuun lavalla ja sen jälkeen saatoin vain olla ylpeä kauniista mallistani ja kokonaisuuteni näyttikin kauniilta. Olin tyytyväinen lopputulokseen, kävi miten kävi. Tuomarit arvioivat työt ja seuraavaksi jäimme odottamaan tuloksia.

Valon ja varjon leikki

Työni nimi oli valon ja varjon leikki. Työ koostui monesta erilaisesta tekniikasta, mutta silti olematta liian ”fantasiamainen”. Halusin pitää kokonaisuuden kauniina ja herkkänä. Fantasiakampaus voi olla todella suuri ja epärealistinen, mutta halusin tällä kertaa hieman erilaisen lähestymistavan fantasiamaailmaan. Rakastan tehdä fantasiatöitä, mutta totta, niille ei ole oikein kysyntää. Toinen asia mikä mielestäni tekee kampauksesta upean on oikeiden kukkien käyttö. Ystävälläni on kukkakauppa ja tilaan häneltä aina kaikkiin kampauksiin oikeat kukat. Floristi tekee kukkiin  kiinnityspidikkeet, joilla kukat saa kiinnitettyä helposti ja varmasti hiuksiin.

Kilpailun tulokset

Hair and beauty messuilla oli paljon nähtävää ja näytöksiä ja erilaisia kilpailuja. Päätin keskittyä vain yhteen kategoriaan. Kisoissa kilpailtiin SM-titteleistä, mutta fantasiatyöt olivat kansainväliset. Kategoriassani kilpaili siis muitakin kansallisuuksia. Oli hienoa nähdä upeata ammattitaitoa ja alan ihmisiä! Tulokset julkisettiin illan gaalassa ja päätin jäädä kuuntelemaan tulokset, vaikka tiesin etten sijoittuisi. Viisi ensimmäistä palkittiin ja suureksi yllätykseksi pokkasin tämän viidennen sijan kilpailussa. Oli uskomattoman hienoa nousta lavalle, vaikka olinkin vain viides. Ihan hyvin meni. Upea fiilis tuli jälkeenpäin, kun ihmiset halusivat ottaa valokuvia mallistani. Kiitollisena otin vastaan kommentteja, että minun olisi kuulunut voittaa. Ajattelin mielessäni, että voitinkin, omat pelkoni. Uskalsin osallistua kilpailuun! Seuraavassa Pinnissä näin oman työni ja hyvät muistot jäivät ensimmäisestä kilpailusta. Ehkä osallistun vielä kilpailuihin.

Hiusala

Kilpailu hiusalalla on kovaa ja näkemyksiä on monia. On vahvoja mielipiteitä ja suuriakin eroja koulukunnissa. Kaikilla on oma maku ja makuasioistahan ei voi kiistellä. Hiusala on luovaa ja alalla voi kehittyä koko ajan. Parasta työssä on nähdä oman kädenjäljen tulokset ja olla ylpeä siitä. Mahtavaa, että tukkurit järjestävät joko ilmaista tai maksullista koulutusta ja me hiusalan ammattilaiset saamme käyttää tätä palvelua. Innostus näkyy työssä ja sitä arvostaa myös asiakkaat!

PS: Pahoittelut huonolaatuisista kuvista! Jäi kunnon kamera kotiin.. 🙂

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.