Kampaaja,  Parturi,  Yleinen

Farrukh Shamuratov ja minä

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Kun tapasin idolini Farrucin

Joissakin ihmisissä on sitä jotain, jotain sellaista taikaa, joka vetää puoleensa kuin tuli kärpäsiä. Minulla on elämässäni ollut paljon idoleita, esimerkikisi Michael Jackson ja Madonna. Hiusihmisissä minulle on harvoin tullut tunnetta, että kokisin heitä idoleiksi, en osaa sanoa miksi. Farruc teki toisin. En muista mistä sain kuulla hänestä vai löysinkö hänet internetistä ihan tuurilla, mutta aloin seuraamaan häntä instassa, YouTubessa ja myöhemmin myös Facebookissa. Farrukh on ilmiömäinen ja todellinen Guru. Katselin hänen töitään, otin inspiraatiota ja halusin olla yhtä hyvä. Kaksi vuotta sitten taisin jopa toivoa, että joskus tapaisin suuren idolini. En muista kerroinko asiasta koskaan kenellekään, mutta eräänä päivänä kuukausi pari taakse päin sain hyvältä ystävältä pysäyttävän soiton. Hän kysyi haluaisinko tavata herra Farrucin ja päästä hänen yksityiskurssille. Huusin apua, kamalaa, ihaaanaa,  TOTTAKAI HALUAN!!! Ja pääsisin Moskovaan, Venäjälle jonka taiteilijoita suuresti ihailen. En voi vieläkään uskoa, että tämä on totta, mutta on se! Edellisessä artikkelissa puhuin unelmista ja niiden toteen toivomisesta, tässä taas yksi konkreettinen todiste asiaan. En usko sattumaan.

MOskOva

mukaan otetaan, kampa, harja, pinnit, kihartimet, valkit, koristeet, aineet… kaikki mitä hienojen kampausten rakentamiseen tarvitaan. Olisin Moskovassa neljä päivää, joten vaatteitakin piti laukkuun mahduttaa. Lentomatka on todella nopea, puolitoista tuntia vain. Ennen matkaa piti tehdä viisumi, sillä ilman sitä ei Venäjälle pääse. Kaikki matkustamisessa ja kentällä sujui loistavasti ja yhtäkkiä olin unelmieni kaupungissa Moskovassa. Kaikki ympärilläni puhuivat vain Venäjän kieltä ja tunsin itseni hieman eksyneeksi. On outoa, kun ei ymmärrä oikeastaan mitään mitä sinulle puhutaan. Onneksi ystäväni osaa hyvin Venäjää ja pärjäsin hänen avullaan matkalla. Olin kyllä järkyttynyt, että niin isossa metropolissa ei puhuta englantia. Vain kaksi nuorehkoa myyjää osasi auttaa minua kaupassa englanniksi. Hurjaa! Ehkä olen niin länsimaaalaistunut uskoessani, että maailmassa pärjää aina, kun osaa englantia ? Kaupunki oli upea ja niin kaunis. Arkkitehtuuri oikein uhkui mahtipontista romantiikkaa. Kaikki oli isoa ja näyttävää kauppakeskukset varsinkin. Toki kaupungilla oli myös toinen puoli, köyhä, ränsistynyt ja likainen. Liikenne oli suurkaupungissa tietenkin järkyttävä. Enpä ole koskaan nähnyt niin paljon autoja. huh huh! Turvallisuus oli kokoajan läsnä Moskovassa, katukuvasta löytyi aina poliisit. Junaan, metroon ja kauppaan mentäessä oli vastassa metallinpaljastimet, kassien läpivalaisu ja vartiointi. Turvallisuusasiat olivat todella suuressa osassa katukuvaa.

 

Farrukh Shamuratov, kampausmestari

Farrukh oli vain 12 vuotias, kun tutustui alaan äitinsä ja serkkujensa opissa. Farrukh työskenteli monien eri mestarien opissa ja loi itsellensä oman tyylin ja näkemyksen, jota hän kutsuu ”hiustaiteeksi” jonka luovuudella ei ole rajoja. 21-vuotiaana Farrukh voitti Venäjän mestaruuden ja sen jälkeen hän on työskennellyt itsenäisesti ja luonut uraa hiustaiteilijana ympärimaailmaa. Koulutuksia järjestetään Venäjällä, Saksassa, Turkissa, Israelissa, Usassa, Ukrainassa… Vaikka missä. Ja ehkä saamme hänet vierailulle myös Suomeen ensi vuonna ? Siitä voin kertoa lisää myöhemmin.

Hiustaidetta Farrukhin kanssa

Kurssille pääsi mukaan alle kaksikymmentä kampaajaa. Kaikki olivat tulleet ympäri Venäjää ja olivat hyvin mukavia ihmisiä. Meillä oli oikein hauskaa yhdessä. Minä olin heidän Suomalainen ”lemmikki” eksoottinen ulkomaalainen! Hehheh!

Farrukh kutsuttiin taputusten saattelemana luentosaliin ja olin niin innoissani. Sain viimein tavata idolini oikeasti. Farrukh oli luonnossa vielä komeampi, mitä videoilla ja kuvissa. Tyylikäs kaveri ja oikea hurmuri. Olin odottanut, että tämä hiusjumala olisi jotenkin erilainen, kuin me muut, mutta hän olikin ihminen… hih, ja hyvin mukava sellainen. Koulutus oli Venäjäksi, mutta tulkin avulla sain koulutuksesta kaiken irti, Farrukh puhui kuitenkin minulle englantia, kun juttelimme kahdestaan. Sain häneltä niin paljon opetusta, vinkkejä ja inspiraatiota. Treenasimme koko kurssin ajan aamusta iltamyöhään. Kun Venäjällä treenataan, silloin treenataan kunnolla. Ei ihmekään, että ovat niin taitavia! Kurssin jälkeen olin niin poikki, mutta taas niin paljon viisaampi ja innokkaampi. Olen niin onnellinen, että pääsin mukaan.

Kiitos, kun jaat postauksen someen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.